Een grootstad voor fijnproevers

  • Wonen
  • Een grootstad voor fijnproevers

Een grootstad voor fijnproevers

Het aroma van Luikse wafels op de hoek van een straat, een glas bier op een terras, een bord met Luikse balletjes … Zo geniet u van de Luikse gastronomie. Een gastronomie die heel wat te bieden heeft! Een keuken vol rijke smaken van bij ons. Bovendien vindt u bij ons ook de meeste sterren!

Ontdek de Luikse gastronomie

In een grootstad die nooit slaapt kunt u zowat op elk uur van de dag of nacht uit eten gaan. 

Wat eten de Luikenaars?

In een grootstad die nooit slaapt kunt u zowat op elk uur van de dag of nacht uit eten gaan.

Zin in zoet? Dan kunt u gaan voor een echte Luikse wafel (niet te verwarren met een Brusselse wafel, die rond is en met parelsuiker geserveerd wordt) en een Luikse koffie. Luikse koffie werd overigens oorspronkelijk "Weense koffie" genoemd. Pas vanaf de 1e wereldoorlog is er sprake van Luikse koffie (men wilde geen "moffenkoffie" serveren).

 Houdt u meer van hartig? Dan kunt u terecht in een van de vele typische eetgelegenheden waar men Luikse balletjes serveert. Een heerlijk gerecht met een licht gesuikerde saus!

Om de dorst te lessen zijn er de ambachtelijke bieren van microbrouwerijen, die de laatste jaren bijzonder succesvol zijn. Of u kunt proeven van een peket, een mix van sterkedrank en een zoet (cuberdon, viooltjes) of fruitig aroma, typerend voor het volksfeest van 15 augustus.