VISITER

Bezoeken de grootstad

Bezoeken de grootstad

Onze grootstad met eeuwenoud erfgoed ligt op 1 uur met de trein van Brussel, op 2u20 van Parijs en op 2u15 van Frankfurt. Luik heeft haar verleden als hoofdstad van een onafhankelijke staat (980-1795), maar is ook een moderne grootstad die voor iedereen wat te bieden heeft: waardevol erfgoed, kuuroorden, wandelingen in de natuur, allerlei culturele en sportevenementen …

U kunt genieten van een ambachtelijk biertje op een terras (ook in de winter!), een bezoek brengen aan de oudste markt van het land (La Batte) op zondagmorgen, zich in de watten laten leggen in een kuuroord, kennismaken met de mijngeschiedenis op een site die door UNESCO geklasseerd is als werelderfgoed, opgaan in de natuur van de Belgische Ardennen … Bovendien kunt u altijd rekenen op een hartelijke verwelkoming van de Luikenaars die steeds bereid zijn om de allerbeste attracties en adresjes van de grootstad aan te bevelen.

De warme, bruisende Luikse grootstad is dé toeristische topbestemming van Wallonië.

De belangrijkste toeristische actoren

Les Lettres géantes LiègeTogether

Les Lettres géantes LiègeTogether

Ca y est, elles sont là ! Dès ce 2 juillet, à l'occasion du Tour de France, la sculpture urbaine LiègeTogether, les lettres géantes, se dévoile aux pieds de la Gare des Guillemins. On s'y prend en photo ?